Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

15 Οκτωβρίου...οι bloggers ενώνονται για το Περιβάλλον


http://blogactionday.org/gr
http://theologos-env.blogspot.com/


index
Blog Action Day 2007

Κάτι πρέπει να κάνουμε για το περιβάλλον, οι κυβερνήσεις - μη εξαιρουμένης και της Ελληνικής - αδιαφορούν εν μέρει η και συνολικά.

Δείτε αυτές τις εικόνες της ήδη υπαρκτής κατάστασης και ας φροντίσουμε όλοι μαζί να μην γίνει το μέλλον πολύ χειρότερο.
Οι κυβερνήσεις ΠΡΕΠΕΙ να αναγκαστούν να το συζητήσουν και να δράσουν, αλλιώς θα αδρανήσουν σε βάρος μας και της ζωής των παιδιών μας.

Όταν σε όλο τον κόσμο καταργούνται και κλείνουν εργοστάσια ρεύματος με καύσιμο λιγνίτη η λιθάνθρακα, στην Ελλάδα οι υπουργοί "ανάπτυξης" αδειοδοτούν περισσότερα, ΝΕΑ.

Όταν σε όλο τον κόσμο καταργούνται οι χώροι "υγειονομικής" ταφής (ΧΥΤΑ) και προωθείται η ανακύκλωση μαζί με άλλες μεθόδους, στην Ελλάδα κατασκευάζονται κι άλλοι, νέοι.

Όταν στην Ευρώπη υπάρχει νομοθεσία και στην χώρα μας νόμος για τα βαρέα μέταλλα και τα ηλεκτρονικά απόβλητα, οι πάντες αδιαφορούν ενώ θάβονται καθημερινά στις χωματερές τέτοια επικίνδυνα σκουπίδια. Χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν μέσα σε αναθυμιάσεις ΡΒ (ηλεκτρολόγοι ηλεκτρονικοί τεχνικοί Η/Υ) και χιλιάδες ακόμα με χειρισμό αποβλήτων από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς επαρκή αερισμό και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

Όταν σε όλο τον κόσμο προσπαθούν - στο βαθμό που μπορούν - να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που ευθύνεται για το μέγα πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας, εδώ απλώς το φορολογούμε και έχουμε πολύ κακής ποιότητας καύσιμα.

Πρέπει να πείσουμε η ακόμα και να αναγκάσουμε τις κυβερνήσεις να σεβαστούν το περιβάλλον γιατί οι κυβερνώντες μπορεί τότε που το πρόβλημα θα είναι πια οξύτατο να έχουν πεθάνει, αλλά τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ζήσουν.

Η πολιτεία έχει ηθική και Συνταγματική υποχρέωση να προφυλάξει το περιβάλλον όχι μόνο σε Εθνικό αλλά ακόμα και διεθνές επίπεδο.
Αυτό δεν είναι προαιρετικό και δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα "πολιτικού προγράμματος" επειδή δεν είναι μόνο θέμα Εθνικό αλλά παγκόσμιο πρόβλημα.


SNB
bloopers




Δεν υπάρχουν σχόλια: