Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2007

Κατηγοριοποίηση

Στις 7 Ιανουαρίου 2008 το blog μου γίνεται δυο χρονών.
Ελεγα λοιπόν να γράψω κάτι για τους bloggers, για την εμπειρία μου κατά τις επισκέψεις μου στα "σπίτια" τους τότε αλλά νομίζω πως δε θ`αλλάξει κάτι με το να περιμένω.
Λοιπόν νομίζω πια πως μπορώ να πω ότι τα διάφορα blogs ανήκουν σε κατηγορίες οι οποίες δημιουργούνται απο΄την προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους και που με τον καιρό προσελκύουν όμοιες προσωπικότητες ως επισκέπτες ενώ τους διαφορετικούς τους αποβαλλουν.
Η περιήγηση το ξέρετε καλά γίνεται συνήθως στην τύχη.
Μπαίνεις σε ένα,διαβάζεις το post, σ`αρέσουν αυτά που διαβάζεις, θες να συμμετέχεις, ν`αφήσεις ένα σχόλιο.Διαβάζεις αναγκαστικά των άλλων και μετά βάζεις και το δικό σου. Στο δρόμο ανακαλύπτεις ότι οι επισκέψεις σιγά σιγά φιλτράρονται από μόνες τους. Βλέπεις τύπους που είτε τα σχόλιά τους δεν κόλλαγαν εκεί μέσα είτε δεν ταίριαζαν τα προφίλ των blogs, να αραιώνουν και από κάποια στιγμή και μετά να χάνονται....
Αποτέλεσμα όσοι μένουν εκεί,μαζί κι εσύ, καταλήγετε να έχετε κάποια κοινα....κάπου συμφωνείτε, κάπου διαφωνείτε αλλά νοιώθεις, κάτι σου λέει μέσα σου , πως αν τύχαινε να συναντηθείτε με αυτόν ή αυτήν, μπορεί και να γινόσαστε κολλητοί.
Νομίζω δηλαδή πως το άν μένεις σε ένα blog ή όχι δεν εξαρταται από το τί γράφει εκεί μέσα ο ιδιοκτήτης του αλλά το κατά πόσο σε τραβάει η προσωπικότητά του, η φατσούλα του, το όλο στήσιμο και τελευταία το τί γράφει.
Μπορεί δηλαδή να γράφει αρνάκι άσπρο και παχύ κι εσύ να συνεχίζεις να τον επισκέπτεσαι γιατί σου κολλάει ρε παιδί μου, γίνεται παρέα σου, σαν να έχεις μια ενδοεπικοινωνία μαζί του.
Φυσικά μπορείς να μπεις και σε άλλους με άψογα posts, δικά τους ή παρμένα από άλλους δεν έχει σημασία, με άψογες φωτογραφίες, δικές τους ή παρμένες από αλλού δεν έχει σημασία και μετά από δυο τρεις επισκέψεις να μην ξαναπατήσεις γιατί κάτι μέσα σου σε απωθεί.
Σα να σου λέει "μάζευτα και δίνε του".
Κάπως έτσι βλέπω να δημιουργούνται οι κατηγορίες των blogs σύμφωνα πάντα με την προσωπικότητα του δημιουργού τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους δικούς μου επισκέπτες!
Ειδικά τώρα που ακολουθώντας το παράδειγμα της Ευης σας άνοιξα με τα δυο προτελευταία posts το κουτί με τα κειμήλιά μου, νοιώθω ,άσχετα με το πόσους τα είδαν, πως τάδειξα σε μερικούς μόνο...
Πως φωνάζεις σπίτι μερικους επιλεγμένους φίλους να τους δείξεις κάτι πολύτιμο;;;
Ε Κάπως έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: