Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Πρώην "Ελπίς"


Ειχαμε εκλογές σήμερα στο Σύλλογο...τις καναμε στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.
Ενα πανεμορφο νεοκλασικό κτίριο, από τα παλαιότερα κτίρια των Αθηνών στο Κέντρο της Πόλης.
Το κτίριο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1842 ως Δημοτικό Γενικό Νοσοκομείο "Ελπίς" σε σχέδια του Γερμανού αρχιτέκτονα F. Staufert μεχρι το 1960.
Από το 1971 και μετα λειτούργησε ως Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναιων.




Στο διαδρομο που βλέπετε και δεξια μετα το αναλόγιο ήταν τον καιρο που λειτουργούσε σα νοσοκομείο, ένας απο τους πολλούς θαλαμους με πολλά κρεβατια .Εδω πεθανε η γιαγια μου η Αθηνα η σφακιανη από την καρδια της.
Μια γιαγια πολύ βασανισμενη που μεγαλωσε μόνη της...γιατι ο παππούς ο Σωτήρης πεθανε νεος από φυματιωση.... με τη βελονα ραψιματος και τη λαμπα πετρελαίου εξι παιδια...μαλλον πέντε ...γιατι η μικρή η Ελενίτσα της πέθανε όταν ηταν τεσσαρων ετων.
Θυμαμαι τη μαμα μου να μου λεει πως έξω απο το παραθυρο υπήρχε μια εκκλησία και πως η γιαγια μεχρι να κλείσει τα ματια της τα είχε στραμμενα πάνω της και την κοίταζε μερα νυχτα.
Αν και έψαξα σήμερα και απο την Ακαδημίας και από την άλλη έξοδο της Σολωνος δεν μπορεσα να εντοπισω την εκκλησία.
Σας φιλώ και καλή βδομαδα ναχουμε

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2009

Της πατρίδος η σημαια......


Πολλά πολλά με τη σημαια δεν έχω.Θεωρω πως ειναι ενα εθνικό σύμβολο με ιδιαίτερη σημασια σε ορισμενες περιπτωσεις αλλά μεχρι εκει.
Δε μου αρέσουν οι σημαιολάγνοι... οι σημαιομάχοι.... οι σημαιοκλάστες...έχουμε άλλα ζορια που πρεπει να δουμε πως τα τα τραβήξουμε.
Δε μου αρέσει και ο σκοτωμός που γίνεται για το ποιος θα κρατησει τη σημαια στη σχολική παρέλαση.
Από τη μια σκεφτομαι πως καλά θα ειναι να την κρατήσει αυτος που στο φιναλε θα την υπερασπιζόταν ..αμα χρειαζοταν βέβαια...αφηστε και που δε θα χρειαστει.
Από την άλλη ο Νόμος λέει πως την κρατάει ο άριστος μαθητής..τωρα αν ο άριστος ειναι αλβανακι και θέλει, ας την κρατήσει αυτο...οι δικοί μας τί τρελαινονται;
Τρελαίνονται γιατι θα την κρατήσει αλβανός ή που τα παιδια τους ειναι ντουβάρια;;Μαλλον το δευτερο...χαχαχαχα!!!!!
Σημαία δεν αγόρασα ποτέ μια και έχω αυτην που κρεμαγαμε στο πατρικό μου στην Κυψέλη.Τη βάζαμε σε ένα κοντάρι που ο πατέρας μου ειχε αγοράσει μαζί με τη σημαια από τον Κοκκώνη...ένα παλιο κατάστημα στη στοά Ορφέως στη Σταδίου από όπου αγοράζαμε και τις στολές των Οδηγών, τα αστεράκια, τα μαντηλια και τέλος πάντων όλο τον εξοπλισμό που απαιτουσε το Σωμα Ελληνίδων Οδηγών.
Ομολογώ πως την κρεμάγαμε πιο πολύ από συνήθεια...ο πατέρας μου , μποέμ τύπος ,έλεγε στη μαμα μου:
"Πόπη την Τετάρτη του Ευαγγελισμού μην ξεχασεις μπακαλιάρο, σκορδαλιά και σημαια"
Θαλεγα λοιπον ότι η σημαια ήταν κατι σαν αξεσουάρ του μπακαλιάρου.
Η μαμά μου από την άλλη την έβγαζε από ένα μπαούλο που είχα στο δωμάτιο μου μουρμουρίζοντας καθε, μα κάθε χρονιά, το ίδιο τροπάρι:
"Αμαν αυτος ο άνθρωπος...μπακαλιάρο, σκορδαλιά,σημαια...πάλι πονοκέφαλος θα με πιασει"
Κι έτσι όπως τόλεγε θαλεγε κανείς πως ο πονοκέφαλος ήταν επακόλουθο της σημαιας!!!
Οταν φυγαμε απο την Κυψέλη, φυγαμε άρον άρον για εδω πάνω ...ο πατέρας μου άρρωστος...έπρεπε να πάει σε υγιεινο κλίμα...μετακόμιση εφιάλτης.... πού μυαλό να παρουμε και το κονταρι.Εδω αφήσαμε πίσω άλλα κι άλλα.... Η σημαια ήρθε εδω μεσα στο ίδιο μπαούλο.
Για χρονια κοιτούσα τους γειτονές μου να την κρεμανε και ξεροντας τις κομματικές τους προτιμήσεις ειχα καταλήξει πως πιο θερμοί οπαδοί του σημαιοστολίσματος ειναι οι νεοδημοκράτες, ακολουθούν με αρκετή διαφορά οι πασοκτζιδες.
Φετος ειδα νεκρα ...κανενας ...καμια σημαια.
Βγηκα πρωι πρωι και κοιταξα ολο το δρομο μου...πουθενα.
Τί έγινε;;;
Αποκομματικοποίηση της γειτονιας;;;
Προσχωρησαν όλοι στο "Κανένα κομμα;;
Ανεβηκα στη σοφίτα...άνοιξα καποια καλάθια που φυλαω τις κρητικές κουρτίνες της γιαγιας της Αθηνάς της σφακιανής και κατω κατω τη βρήκα.Με το προσεκτικό δίπλωμα της μαμας και με μια μυρωδια από το σπίτι της Κυψελης
Την κατεβασα κατω και την κρέμασα στην πέργκολα... έτσι από πεισμα ....με κινδυνο να χαρακτηριστω εθνικίστρια ή όποια άλλη μαλακια τουρθει του καθενα στο μυαλό.
Απο πεισμα και από αναγκη θύμισης...αν όχι αυτων που έπεσαν για να την υπερασπιστούν, όσο από ανάγκη θύμισης του πατέρα μου.
Σας φιλώ και Χρονια σας Πολλά

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Ειναι στα καλά τους οι άνθρωποι;;;


Συστήσαμε...να το πω έτσι κι ας ειναι ψιλοαδόκιμο...μια Πρωτοβουλία Πολιτών κατα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο μας μια και το κακό έχει παραγίνει.
Οργιο κεραιών παντού ...χωρίς έλεγχο ...χωρίς μετρήσεις...χωρίς μελέτες...γύρω απο ένα θολό και παράλογο νομικό πλαίσιο που περισσότερο μπερδεύει και μια σειρά φορέων που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος
Οποιου του κατέβει λοιπον βάζει και μια κεραια στην ταράτσα του μια και δεν τη χρειάζεται για ν`απλώνει ρούχα, αρκει να πέφτουνε κάποια ευρω από κάποια εταιρια και χέστηκε αν προκαλεί βλάβες στους γείτονες ή στα σχολεία που ειναι γύρω.
Διότι το ότι προκαλούν βλάβες ειναι σίγουρο...απόλυτα σιγουρο...άλλωστε το δέχεται ο ίδιος ο Νόμος 3431/2006 για τις κεραιες κινητής τηλεφωνίας....
Διαβάστε τί λέει:
Αρθρο 31 παράγραφοι 10 και 21.
10. Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών, που καθορίζονται στα άρθρα 2-4 της υπ' αριθμ. 53571/3839/6.9.2000 κοινής υπουργικής απόφασης ή στην εκάστοτε ισχύουσα αντίστοιχη κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων 'Εργων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

21. Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων. Υφιστάμενες κατασκευές κεραιών επί των ανωτέρω κτιρίων απομακρύνονται εντός διαστήματος έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου.


Αυτα πρακτικά δε σημαινουν ότι οι κεραίες βλάπτουν τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμου όπως ειναι τα παιδια, οι γέροντες και οι ασθενείς;;;
Και ρωτάω εγω τωρα η αφελής:
1.Το παιδάκι που δεν πάει ακόμη σχολείο ούτε βρεφονηπιακό σταθμό επειδη η μητέρα του το κρατάει σπίτι γιατι θα πρεπει να βλάπτεται η υγεία του απο την κεραια που έβαλε ο γείτονάς του;
2.Κι αν πηγαινει σχολείο γιατι θα πρεπει τη μισή μερα να μην βλάπτεται και την υπόλοιπη που ειναι σπιτι του να βλάπτεται;
3. Η γιαγια που ειναι δεν ειναι σε γηροκομείο αλλά στο σπίτι;
4.Οι ασθενείς που ειναι στο σπίτι τους;;;
5.Γιατι βλάπτει η κεραια να ειναι πανω στο σχολείο ή το γηροκομείο ή το νοσοκομείο και δεν βλαπτει η κεραια που ειναι σε ταράτσα σπιτιού και διπλα έχει σχολειο, γηροκομείο ή νοσοκομείο;;
--Μια κεραια δηλαδή πάνω απο τον Ευαγγελισμό που η κάλυψη των κτιρίων φτάνει στα 1000 τετραγωνικά μέτρα απαγορεύεται για τι προκαλεί βλάβες προφανώς σε όλους τους ασθενεις όπου κι αν βρίσκονται μεσα στο νοσοκομείο....
--Μια κεραια πάνω σε μια ταράτσα ένος σπιτιού 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει δίπλα στα 10 μέτρα ένα σχολείο επιτρέπεται διοτι δεν βλάπτει!!!

Και σε όλα αυτα οι αρμόδιοι του Υπ.Μεταφορών και Επικοινωνιών, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων(ΕΕΤΤ) και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας(ΕΕΑΕ) απαντούν με φυσικότητα και χωρίς ντροπή σου φτύνουν κατάμουτρα το μεγαλύτερο παραλογισμό
ΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!

Ειναι στα καλά τους οι άνθρωποι;
Μας περνάνε για κρετίνους; για μαλάκες;

Δηλαδή για να είμαστε ασφαλείς απο τις κεραίες και μια και η ηλικία μας έχει περάσει το μονο που μας μένει ειναι να κλειστούμε σε γηροκομεία και σε νοσοκομεία;

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2009

Το οχτώ ...το οχτώ!!!!!!!!!!!!


Μας έκοψαν το Μετρο στη Δουκίσσης Πλακεντίας και μαζί μας έκοψαν τα πόδια και την όρεξη να κατεβαίνουμε Κέντρο.
Την περασμένη εβδομαδα, με το αυτοκίνητο γιατι βαριόμουνα να παω αλλιώς και μετά απο τυραννία 2 ωρων .......ιδιαιτερα στο τρίγωνο της Μιχαλακοπούλου, κατόρθωσα να πάω στο Γουδή να πάρω ένα έγγραφο.
Στη συνέχεια πήγα στην Κλαυθμώνος να μου το επικυρώσουνε όπου εκτός του ότι είχα ξεχασει πως δεν κυκλοφορώ,έπεσα και πάνω στην πορεία προς τη Βουλή των εργαζομένων στον ΟΛΠ για την πώληση των προβλητών του Πειραιά στην κινέζικη COSCO καθώς συζητιώταν το νομοσχέδιο
(a propos έμεινε τίποτα απούλητο γιατι ενδιαφέρομαι...έχω κατι οικονομίες και δεν ξερω πού να τις βαλω )
Αμέσως μετά στην πλατεία Κολωνακίου να το αφήσω για μετάφραση στο Βρετανικό Συμβούλιο.
Χτες λοιπον έπρεπε να ξαναπάω στο Βρετανικό να το πάρω μεταφρασμενο.
Ειχα 8 επιλογές:
1)Να πάρω το τοπικό λεωφορείο, να παω Δουκίσσης Πλακεντίας ,μετά το αλλο λεωφορείο μέχρι το σταθμό Αμυνα και μετά το ΜΕΤΡΟ για Σύνταγμα.
2)Να πάρω το άλλο τοπικό να κατέβω Χαλάνδρι, μετά το Α4 ή Α5 για Μουσείο και μετά το τρόλλευ για Σύνταγμα.
3)Να πάρω τον Προαστιακό να κατέβω Νερατζιώτισσα, μετά τον ηλεκτρικό να κατέβω Ομόνοια και μετά το ΜΕΤΡΟ να πάω Σύνταγμα.
4) Να πάρω Προαστιακό, να κατέβω ΣΚΑ(διότι πάει στα Λιόσια), μετά το άλλο του τμήμα να πάω Σταθμό Λαρίσης και μετά ΜΕΤΡΟ μέχρι το Σύνταγμα.
5)Να πάρω Προαστιακό , να κατέβω Νερατζιώτισσα, μετά τον ηλεκτρικό να κατέβω Αττική και μετά ΜΕΤΡΟ να πάω στο Σύνταγμα.
6) Να πάρω ταξί
7) Να πάω με τα πόδια
8) Να πάρω αυτοκίνητο
Τελικά πήγα με το 5 και γύρισα με το 3.
Εφυγα 9 και μισή και γύρισα στη 1 και τέταρτο πτώμα...να ζαλίζομαι λες και είχα ταξιδέψει με το Candia( τον παλιο σκυλοπνίχτη) για Χανια...να μούρχεται να ρίξω χλωρίνη μέσα στη μπανιέρα και να βουτήξω με το κεφάλι για να μου φύγει το καυσαέριο!!!!
Την επόμενη φορά που θα πρέπει να κατεβω Αθήνα θα πάω με το 8 και χέστηκα αν κυκλοφορώ ή όχι!


Νεώτερα
Με αφορμή το σχολιο που έκανε το Πατσιουράκι να σας πω ότι η στάση ΜΕΤΡΟ Αγίας Παρασκευής που ετοιμάζεται δεν έχει καμια σχέση με την Αγία Παρασκευή ...πιο πολύ έχει σχέση με το Χαλάνδρι διότι ειναι στου διαόλου τη μάνα κοντά στο American Community Shcool....
Και δε θέλανε να γινει η στάση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής γιατι θα τους χάλαγε... λέει... η πλατεία...σιγά την πλατεια...
Δηλαδή ειναι καλύτερη από την πλατεία Συνταγματος που έγινε εκει η σταση;;;
μη χέσω....

Κυριακή, Μαρτίου 08, 2009

Δώρο η δωρεάν μετακινηση!!


Δωρεάν μετακίνηση είχαν με τα μαζικά μέσα μεταφοράς οι γυναίκες,σημερα, ημέρα της γιορτής τους.

Τη σχετική απόφαση πήρε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι τη μέρα αυτή όλες οι γυναίκες θα έχουν δωρεάν μετακινήσεις, τόσο με τα μέσα μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο και με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.
Σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης επεσημανε ότι:
«η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη, συμβολική χειρονομία αναγνώρισης του ρόλου και της συμβολής της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η παγκόσμια αυτή ημέρα, ημέρα χωρίς εισιτήριο στα συγκοινωνιακά μέσα για όλες τις γυναίκες, πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η τιμή και ο σεβασμός προς τις γυναίκες, πρέπει να αποδίδονται όλο το χρόνο, μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις μας».


Αντε και παράτα μας κυριε Ευριπιδη!!!!
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ!!!

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Κουλό


Οπως σας εχω ξαναπει και κακως δεν το θυμαστε( καλά δεν προσεχετε όταν μιλαω;;;;), εχω μια ταση προς τον αυτοτραυματισμο.
Δηλαδή...δεν μπορω να κανω μια δουλεια και να μην γδαρω, χτυπήσω, μελανιασω, στραμπουλιξω καποιο μερος του σώματος μου(εννοείται χερι-πόδι-κεφαλι...μην παει το μυαλο σας αλλού....)
Και μιλαμε για στραβομαρες, που δεν εχω ακούσει άνθρωπο επι της γης να παθαινει.
Το σπάσιμο του ποδιού πριν μερικά χρονια που μούρθε το χαλί καπέλο το θυμαστε...το σπάσιμο του δαχτυλου με τις σαχλαμαρίτσες στη βάρκα επίσης..
Την περασμενη Κυριακή λοιπον στο Θεολόγο, αφου ειχα λυσσαξει στις δουλειές... χοντροδουλειές...λέμε για δουλειές που αναθεμα αν υπάρχει καμια γυναικα σ`αυτον το κοσμο που να τις κανει(σκαψιματα,βαψιματα, κλαδεματα, ποτίσματα, σφουγγαρισματα, τζαμια,σκάλες....ολα μαζι καπακωτα...ούτε ανασα δεν πηρα...) έρχεται η ώρα να βαλω και τα καλυμματα στους καναπέδες...διοτι η Ρωξανη τα ειχε κανει χαλια με τις λασπες και φυσικά τα έπλυνα(στο πλυντηριο...άσχετα αν το κοκκινοχωμα δε βγαινει ούτε με ακουαφορτε).
Μεγαλοι οι καναπέδες...τράβα απο δω τραβα απο κει....ξαφνικα αισθανομαι έναν οξυ πονο στον αριστερο ώμο...κατι σαν σουβλιά απο σουβλα πασχαλιατικη.
Εβαλα τις φωνες...πανικος...τι έχεις Νανακα...πού σε πονά...πού σε σφάζει...τέλος πάντων πήρα μερικά ντεπον...ψιλοηρέμησα.
Το βραδυ καλεσμενη σε φιλους, έπρεπε να σταθω στο ύψος της παρέας και να μην ειμαι σα θείτσα σε μια γωνια να φυλάω το χεράκι μου που ποναγε και να με κοιτάνε και να με λυπούνται...(χα!!!δεν ειμαστε καλά καθολου!!!!)
Και χορεψα (το χερι έτσι μαζεμένο έδειχνε πιο πολύ τσαχπινια!!!) και τραγούδισα (μερικές οκτάβες πιο ψηλά λογω πονου αλλά κανεις δεν το καταλαβε...ολο μπράβο μου έλεγαν!!!!)και εφαγα όλο ορεξη τα μοναδικά μυτηλιναίικα ντολμαδακια της Ραλλούς
(για να μη με θερισουν τα ντεπον στο στομαχι!!!)και κατα τις 3μιση το πρωι πήγα μαζι με τη παρέα να ξυπνήσουμε τους γειτονες(με το χερακι τυλιγμενο στο μακρυ κασκολ και καλά μοδα!!!)
Και έρχεται η Καθαρη Δευτερα και η Τριτη και οι πονοι να με κάνουν κουρελι...να μη μπορω να σταθω ουτε ορθια ουτε καθιστη ουτε ξαπλωτη....το χερι κουλο εντελώς...
Τελικά πηγα στον ορθοπεδικο...έκανε υπέρηχο....ρηξη λέει του τένοντα του ώμου και μαλιστα μαζευει υγρο....να τα Βολταρεν...να τα Ζαντακ...να οι παγοκυστες( διοτι πρέπει να ειναι κρυο και οχι ζεστο...το ξερατε;;;εγω οχι και έκανα καυτα μπανια το βλημα!!!)
Τωρα οικουρω....με το κουλο μου ακουμπισμενο στο χερι της πολυθρονας και τη σκεψη μου στο ποτε θα μου περάσει για να βάλω και τα υπόλοιπα καλύμματα...δε μ`αρεσει να αφηνω δουλειες στη μεση!!!!(τετοιο νουμερο ειμαι!!!!)

Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009

Θεολόγος......ειναι πολύ όμορφα


Τελευταια Κυριακή της Αποκριάς και ηλιοβασίλεμα!


Οι φίλοι μου οι γλάροι!